Wat bieden we onze medewerkers

In het Laurentius Ziekenhuis schenken we aandacht aan onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat ze zich snel thuis voelen in de organisatie en ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Daarnaast bieden we ook leuke extra’s en voordelige regelingen.

  • Nieuwe medewerkers heten we welkom met een introductieprogramma, om hen vertrouwd te maken met ons ziekenhuis. Het introductieprogramma bevat presentaties, een interactieve spelvorm, informatie in de vorm van e-learning en een korte rondleiding. Daarna is er ook op de afdeling veel aandacht voor het inwerken van de nieuwe collega.
  • Opleidingsmogelijkheden vinden we in Laurentius heel belangrijk. Medewerkers moeten voldoende mogelijkheden hebben om zich (bij) te scholen of een cursus te volgen. Er zijn veel trainingsmogelijkheden in huis die direct aansluiten op de praktijk zoals: BLS cursussen, cursussen projectmatig werken, omgaan met lastig/agressief gedrag, omgaan met werkdruk en diverse e-learningmodules. Via het programma ‘Good Habitz’ kunnen ook diverse online trainingen kosteloos worden gevolgd. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor verpleegkundigen om een HBO opleiding te volgen, is er een leerhuis waar vaardigheden geoefend kunnen worden en is er voor managers en teamleiders een apart Leadership development programma. 
  • Lekker in je vel zitten en met plezier naar het werk komen wil iedereen. We helpen medewerkers hierbij door bijvoorbeeld het aanbieden van het duurzaamheidsmenu. Dit is een website ingericht voor Laurentius medewerkers waar allerlei informatie te vinden is over ontwikkeling en loopbaan, werk-privé balans, vitaliteit en gezondheid. Uitgangspunt is: Wat heb je nodig om in elke fase van je leven goed en gezond aan het werk te blijven? Er staan tips in wat je zelf kunt doen, welke online trainingen je kunt volgen en waar Laurentius je als werkgever bij kan helpen.
  • Voor ontspanning samen met collega’s is ook voldoende aandacht: er is een levendige personeelsvereniging met meer dan 20 activiteiten per jaar. Van stedentrips en wandelweekenden tot een PV feest, motortourtocht en een Sinterklaasmiddag voor de kinderen.
  • Personeelsblad In huis is een kwartaaluitgave voor alle medewerkers, specialisten en vrijwilligers. In dit interne magazine bieden we achtergrondinformatie over onderwerpen die in ons ziekenhuis spelen, en leer je ook collega’s van andere afdelingen beter kennen. Je ontvangt het blad op je thuisadres.
  • Als medewerker van Laurentius ben je aangesloten bij het landelijke Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Je spaart niet alleen voor later, maar er wordt ook rekening gehouden met een toekomst die minder rooskleurig verloopt dan je wenst. Er is een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis voor alle medewerkers in loondienst van Laurentius en die pensioen opbouwen bij het PFZW (niet verplicht).
  • Je kunt je zorgverzekering gunstig afsluiten bij verzekeraar IZZ. Via het ziekenhuis krijg je hier collectiviteitskorting en wordt je premie maandelijks met je salaris verrekend. Naast IZZ krijg je ook collectiviteitskorting bij verzekeraars CZ en VGZ DSW en Menzis.
  • Als Laurentius medewerker kun je gebruik maken van diverse kortingen en regelingen bijv. voor bedrijfsfitness, het aanschaffen van een fiets en korting bij vervoerder Arriva.
  • Elke drie jaar is er een groot personeelsfeest