Te vroeg geboren kindjes eerder naar huis door sondevoeding thuis
Te vroeg geboren kindjes eerder naar huis door sondevoeding thuis

Kindjes die te vroeg geboren zijn of een te laag geboortegewicht hebben, zijn doorgaans nog niet in staat om zelf (voldoende) te drinken. Ze zijn afhankelijk van sondevoeding. Sinds kort biedt het Moeder & Kind Centrum van Laurentius de ouders de mogelijkheid om hun kindje eerder mee  naar huis te nemen en zelf thuis de sondevoeding toe te dienen.

Lees meer
Zo zorgden Katinka, Vivian en Nicolle voor het verschil
Zo zorgden Katinka, Vivian en Nicolle voor het verschil

Tijdens de laatste koude dagen voor kerst kunnen we wel wat extra warmte gebruiken. In de reeks “Jij zorgt voor het verschil” delen we vandaag de tweede minidocumentaire over de schutterskoning van Herkenbosch, Marc Bremmers. Vanwege een langdurige ziekenhuisopname moest hij het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) en kermismaandag - de belangrijkste dagen voor een schutterskoning - missen. Gelukkig waren daar gastvrouwen Vivian en Katinka en verpleegkundige Nicolle die op ludieke wijze het schuttersfeest dan maar naar meneer Bremmers in het ziekenhuis brachten... 

Lees meer
Het Laurierblad valt weer op de deurmat
Het Laurierblad valt weer op de deurmat

Zit u al klaar bij de brievenbus? Deze week valt ons Laurierblad op de deurmat! In dit laatste blad van het jaar komen weer heel diverse onderwerpen voorbij. Chirurgen Hendrik Jiang en Martijn Hagen staan op de cover. Verderop in het blad vertellen zij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van longkankerchirurgie. 

Ook is er aandacht voor de menopauze. Een onderwerp waar, onterecht, nog vaak een taboe op rust. Wist u dat 1 op de 5 patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen ondervoed zijn? Op pagina 7 leest u wat dit betekent.

Lees meer