Roermond City Swim ondersteunt wederom Vrienden van Laurentius
Roermond City Swim ondersteunt wederom Vrienden van Laurentius

De Roermond City Swim heeft bekend gemaakt dat één van de goede doelen waarvoor de zwemmers zich dit jaar gaan inzetten een project van de stichting Vrienden van Laurentius is! De keuze is gevallen op het project ‘dagverzorging geriatrie’ voor betere diagnostiek en behandeling voor dementerende ouderen. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!

Lees meer
Maak kennis met Luc van den Akker

Op 1 juli is Luc van den Akker gestart als nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Laurentius. Hij volgt hiermee Marja Weijers op die met pensioen gaat. Graag stelt hij zich in deze vlog aan u voor.

Lees meer
Laurentius Ziekenhuis zet in op samenwerking in netwerkorganisatie

Het Laurentius Ziekenhuis kondigde eerder dit jaar een bezinningsperiode aan in het voorgenomen fusieproces met VieCuri Medisch Centrum. Op basis van nader onderzoek, adviezen van de gremia, regionale ontwikkelingen, het Hoofdlijnenakkoord, en de (te verwachten) effecten van de coronacrisis in de zorg, is Laurentius tot een beleidsvoornemen gekomen: het voorgenomen besluit tot fusie wordt ingetrokken. De focus wordt nu primair gelegd op samenwerking in de keten in de regio met huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg (VVT), GGD en ziekenhuizen. VieCuri blijft voorkeurspartner voor ziekenhuissamenwerking.

Lees meer