Bestuursverslag 2022 gepubliceerd
Bestuursverslag 2022 gepubliceerd

​In het Bestuursverslag 2022 blikken we terug op belangrijke thema's en onze ontwikkeling hierop in 2022. We zijn dit jaar gestart met een vastgestelde visie op de toekomst van ons ziekenhuis. Het behalen van onze doelen kan niet zonder de verantwoordelijkheid, het enthousiasme, de betrokkenheid en zorgzaamheid van onze medewerkers. Maar ook niet zonder samenwerking met onze zorgpartners. We zijn trots op wat we samen al bereikt hebben en werken de komende jaren voortvarend door aan onze ambities.

Lees meer
Te vroeg geboren kindjes eerder naar huis door sondevoeding thuis
Te vroeg geboren kindjes eerder naar huis door sondevoeding thuis

Kindjes die te vroeg geboren zijn of een te laag geboortegewicht hebben, zijn doorgaans nog niet in staat om zelf (voldoende) te drinken. Ze zijn afhankelijk van sondevoeding. Sinds kort biedt het Moeder & Kind Centrum van Laurentius de ouders de mogelijkheid om hun kindje eerder mee  naar huis te nemen en zelf thuis de sondevoeding toe te dienen.

Lees meer
Zo zorgden Katinka, Vivian en Nicolle voor het verschil
Zo zorgden Katinka, Vivian en Nicolle voor het verschil

Tijdens de laatste koude dagen voor kerst kunnen we wel wat extra warmte gebruiken. In de reeks “Jij zorgt voor het verschil” delen we vandaag de tweede minidocumentaire over de schutterskoning van Herkenbosch, Marc Bremmers. Vanwege een langdurige ziekenhuisopname moest hij het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) en kermismaandag - de belangrijkste dagen voor een schutterskoning - missen. Gelukkig waren daar gastvrouwen Vivian en Katinka en verpleegkundige Nicolle die op ludieke wijze het schuttersfeest dan maar naar meneer Bremmers in het ziekenhuis brachten... 

Lees meer