Zo zorgden Katinka, Vivian en Nicolle voor het verschil
Zo zorgden Katinka, Vivian en Nicolle voor het verschil

Tijdens de laatste koude dagen voor kerst kunnen we wel wat extra warmte gebruiken. In de reeks “Jij zorgt voor het verschil” delen we vandaag de tweede minidocumentaire over de schutterskoning van Herkenbosch, Marc Bremmers. Vanwege een langdurige ziekenhuisopname moest hij het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) en kermismaandag - de belangrijkste dagen voor een schutterskoning - missen. Gelukkig waren daar gastvrouwen Vivian en Katinka en verpleegkundige Nicolle die op ludieke wijze het schuttersfeest dan maar naar meneer Bremmers in het ziekenhuis brachten... 

Lees meer
Het Laurierblad valt weer op de deurmat
Het Laurierblad valt weer op de deurmat

Zit u al klaar bij de brievenbus? Deze week valt ons Laurierblad op de deurmat! In dit laatste blad van het jaar komen weer heel diverse onderwerpen voorbij. Chirurgen Hendrik Jiang en Martijn Hagen staan op de cover. Verderop in het blad vertellen zij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van longkankerchirurgie. 

Ook is er aandacht voor de menopauze. Een onderwerp waar, onterecht, nog vaak een taboe op rust. Wist u dat 1 op de 5 patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen ondervoed zijn? Op pagina 7 leest u wat dit betekent.

Lees meer
Zo zorgden Floor en Karin écht voor het verschil
Zo zorgden Floor en Karin écht voor het verschil

In deze koude dagen voor kerst kunnen we wel wat warmte gebruiken. In de reeks “Jij zorgt voor het verschil” hebben we twee hartverwarmende verhalen in de vorm van twee minidocumentaires die we graag met jullie delen. Dit zijn mooie voorbeelden van hoe onze medewerkers écht het verschil maken voor de patiënt. Het eerste verhaal gaat over verpleegkundige Floor en gastvrouw Karin. Zij zorgden ervoor dat een echtpaar ondanks een ziekenhuisopname tóch hun 60-jarig huwelijk kon vieren in Laurentius. Heel bijzonder! Kijken jullie mee?

Meer inspirerende verhalen zijn te lezen op Laurentius Ziekenhuis Roermond - Jij zorgt voor het verschil.

 

Lees meer