31 juli 2020 Roermond City Swim ondersteunt wederom Vrienden van Laurentius

De Roermond City Swim heeft bekend gemaakt dat één van de goede doelen waarvoor de zwemmers zich dit jaar gaan inzetten een project van de stichting Vrienden van Laurentius is! De keuze is gevallen op het project ‘dagverzorging geriatrie’ voor betere diagnostiek en behandeling voor dementerende ouderen. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!

In het ziekenhuis zijn de meeste mensen die opgenomen worden van oudere leeftijd (70+ers). Een ziekenhuisopname kan ouderen uit balans brengen en hen passiever maken. Door samen verschillende activiteiten te ondernemen, zijn mensen actiever en vrolijker. Geestelijk in beweging blijven, vertraagt bovendien het proces van dementie en zorgt ervoor dat mensen met een delier (acute verwardheid) minder snel hun dag- en nachtritme omdraaien.

Dagverzorging
Het Laurentius Ziekenhuis beschikt als een van de weinige ziekenhuizen over een dagverzorging voor kwetsbare ouderen. Hier vinden belangrijke observaties plaats, gericht op het geestelijk en lichamelijk functioneren, voornamelijk bij patiënten met dementie of een delier. Daarnaast is activering een belangrijke functie van de dagverzorging. Hiermee wordt geprobeerd de fysieke en geestelijke achteruitgang, die vaak gepaard gaat met een ziekenhuisopname, zoveel mogelijk tegen te gaan. Om deze kwetsbare ouderen extra te stimuleren, wil afdeling geriatrie graag moderniseren en nieuwe voorzieningen aanschaffen namelijk zorgrobot Maatje, een Wellness Nordic Relaxchair en beleefpanelen. Lees hier meer over het project ‘dagverzorging geriatrie’ en de voorzieningen: https://bit.ly/2BILGZA
De Vrienden van Laurentius hopen dat met de opbrengt van de Roermond City Swim deze voorzieningen aangeschaft kunnen worden.

Maarten van der Weijden foundation
De deelnemers van de Roermond City Swim zwemmen daarnaast ook nog voor een landelijk goed doel, namelijk de Maarten van der Weijden foundation, een stichting die zich inzet voor het verbeteren van de levens van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten.

Op zaterdag 5 september wordt de Roermond City Swim voor de vierde maal georganiseerd. Deze keer keer niet op de vertrouwde plek aan de Roerkade, maar tussen de Andersonweg en Lindanussingel in Roermond. Helaas kan er vanwege de coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn. Gelukkig is het evenement wél online en via de tv live te volgen! Op de website www.roermondcityswim.nl vind je meer informatie.