HBO VT

Voor de opleiding tot operatie-assistent en anesthesiemedewerker werkt het Laurentius Ziekenhuis samen met de opleiding HBO-V technische leerroute van Zuyd Hogeschool.

Om te starten aan de opleiding heb je een opleidingsplaats in een ziekenhuis nodig. Laurentius biedt per jaar een aantal opleidingsplaatsen aan voor student operatieassistenten en student anesthesiemedewerkers.

Wil je meer informatie?
In de informatiebrochure lees je meer over deze opleiding en over de sollicitatieprocedure in het Laurentius Ziekenhuis.
Meer informatie over de opleiding lees je op de website van Zuyd Hogeschool.

<p>Wat maakt leren en werken in Laurentius zo leuk?</p>

Wat maakt leren en werken in Laurentius zo leuk?

Leerling anesthesiemedewerker Ivon en leerling OK-assistent Estelle volgen hun opleiding in Laurentius. Vier dagen in de week werken zij mee op de operatiekamers om de kneepjes van het vak te leren, en één dag gaan zij naar school. “Het Laurentius Ziekenhuis is niet zo groot en dat vind ik echt fijn,” vertelt Ivon. “Iedereen kent elkaar en is bereid je te helpen en vragen te beantwoorden. We werken in een team, maar mogen ook voor een deel zelfstandig werken. Die afwisseling is super.” “Geen dag is hetzelfde,” bevestigt Estelle. “Elke operatie is anders, elke patiënt is anders... We bereiden ons dus zo goed mogelijk voor en spelen in op wat er zich voordoet. Daarnaast werken we samen met diverse specialisten, en iedereen weet wie jij bent. Dat is wel zo prettig!”